Accent vso

Accent verzorgt op 2 locaties in Rotterdam Noord en Zuid voortgezet speciaal onderwijs (VSO). Met een veilige leeromgeving, een rijk lesprogramma en een gedreven schoolteam bereiden we leerlingen stap voor stap voor op een kleurrijke toekomst en een zo zelfstandig mogelijk bestaan in de maatschappij.

Kleurrijke toekomst

De ene leerling kan later werken in het bedrijfsleven. De andere leerling stroomt uit naar begeleide dagbesteding. Ons onderwijs is erop gericht om leerlingen maximaal te ontwikkelen binnen de eigen mogelijkheden zodat zij actief en zo zelfstandig mogelijk deel kunnen nemen aan de maatschappij.

Veel persoonlijke individuele aandacht

Leerlingen krijgen naast bijvoorbeeld rekenen en Nederlands veel praktijklessen aangeboden. Zelfredzaamheid en zelfstandigheid wordt gestimuleerd en er is veel aandacht voor sociale vaardigheden. Veiligheid, herhaling en structuur door vaste patronen zijn noodzakelijk en in alle lessen belangrijk. De klassen bestaan uit maximaal 12 leerlingen en in elke klas is er naast een groeps- of vakdocent een onderwijsassistent aanwezig, zodat de leerlingen veel individuele aandacht krijgen.

Op Accent gaan we uit van de individuele mogelijkheden van onze leerlingen en stemmen onze begeleiding en ons onderwijs daarop af. Er is extra specialistische begeleiding van een orthopedagoog en een ondersteuningcoördinator aanwezig zodat alle leerlingen specialistische of intensieve begeleiding kunnen krijgen om tot leren te komen.