1. Home
  2.  | 
  3. Op Noord
  4.  | Consumptieve techniek

Consumptieve techniek

3 februari 2020

Ontdek je talenten door levensecht leren
Op Accent VSO Op Noord krijgen leerlingen alle kans om talent voor horeca te ontdekken en te ontwikkelen. Onder begeleiding van ervaren vakdocenten worden de leerlingen in de Branche Consumptieve Techniek klaargestoomd voor een baan in de horeca.

Naast dat alle leerlingen aanleren hoe zij voor zichzelf en anderen een eenvoudige maaltijd kunnen bereiden (zelfredzaamheid) en vaardigheden als wegen, schillen en snijden eigen maken, is er veel ruimte voor talentontwikkeling.

Zo kunnen de leerlingen die zich specialiseren in de branche worden opgeleid voor een echte baan in de horeca. Denk hierbij aan assistent keuken, medewerker spoelkeuken of assistent bediening. Per leerling wordt goed gekeken naar de leerbehoefte; wat past bij de leerling? Waar beleefd hij of zij plezier aan? En op welke manier komen talenten het beste tot uiting?

Aansluitend op de branche wordt gezocht naar een externe stageplek, waar de aangeleerde vaardigheden worden ingezet en verder ontwikkeld. Zo sluit ons onderwijs goed aan op de uitstroom naar arbeid. Indien mogelijk wordt onderzocht of een leerling kan doorstromen of toewerken naar een vervolgopleiding, denk hierbij aan PRO, Entreeonderwijs of toelating tot een MBO vakopleiding.

Levensecht leren
Iedere maand verandert de schoolkantine van Accent VSO Op Noord in een echt lunchcafé; Lunchcafé Op Smaak. Hier bereiden en serveren onze leerlingen met veel passie en plezier heerlijke maaltijden voor echte gasten. Daarnaast worden onze horeca talenten opgeleid tot Barista. Deze leerlingen mogen hun skills laten zien in ons eigen lunchcafé of in een mobiele koffiebar, om zo de hele wijk van heerlijke koffie te voorzien.

Het lunchcafé ‘Op Smaak’ en de Barista training geeft onze leerlingen de mogelijkheid om echte horeca ervaring op te doen binnen de veilige muren van onze school. ‘Levensecht leren’ maakt het onderwijs op Accent Op Noord effectief, zinvol en bovenal heel erg leuk!