Home | Scholen | Op Noord

Op Noord

Accent VSO Op Noord

Aan de rand van het Melanchtonpark ligt het gezellige, karakteristieke jaren ‘30 schoolgebouw van Accent VSO Op Noord (voorheen VSO De Regenboog). Accent VSO Op Noord is een relatief kleine school met een hecht schoolteam waar iedereen elkaar kent. Daardoor heerst er een bijzonder goede sfeer, is er oog voor elkaar en helpt iedereen elkaar als dat nodig is. Iets anders dat onze school bijzonder maakt, is het ruime aanbod van stages. Hierdoor kunnen we onze leerlingen voorbereiden op een toekomst die aansluit bij hun mogelijkheden en talenten. 

‘Naast kennisoverdracht is ons onderwijs gericht op het aanleren van werknemersvaardigheden en het stimuleren van sociaal gedrag. Wat verwachten we? Wat kan wel als grap en wat niet? Wat zeg je als je boos bent? Wij zijn ervan overtuigd dat iedere leerling dit kan leren binnen een veilige, positieve omgeving.’ – D. Everts, directeur

Leerroutes

Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de mogelijkheden van iedere leerling, is ons onderwijs opgedeeld in drie leerroutes: A, B en C.

LEERROUTE A & B
Met deze routes bereiden we leerlingen voor op een reguliere of beschermde werkomgeving. Ze volgen de praktijkvakken Groen, Techniek, Zorg en Welzijn, Consumptieve Technieken, Handel en Economie en Magazijn en Schoonmaak. Ook lopen zij meerdere stages.

LEERROUTE C
Deze route richt zich met name op het stimuleren van zelfredzaamheid en sociale vaardigheden. De leerlingen stromen uit naar belevingsgerichte dagbesteding. Voor een impressie van deze route zie dit filmpje.

Leerlingen geven gemiddeld een 8,3 als cijfer voor het schoolklimaat en het onderwijsleerproces, en een 7,8 voor hoe veilig ze zich op school voelen.

CONTACT

Erasmussingel 120
3051 XC Rotterdam
Tel: 010 – 285 78 28
vso-opnoord@cvoaccent.nl

VAKANTIES 2019-2020

Herfstvakantie 19 t/m 27 okt 2019
Kerstvakantie 21 dec 2019 t/m 5 jan 2020
Voorjaarsvakantie 22 feb t/m 1 mrt 2020
Paasvakantie 10 t/m 13 apr 2020
Meivakantie 25 apr t/m 10 mei 2020
Hemelvaart 21 t/m 24 mei 2020
Pinksteren 1 juni 2020
Zomervakantie 18 juli t/m 30 aug 2020

Studiedagen 2019-2020

Donderdag 10 oktober 2019
Maandag 28 oktober 2019
Donderdag 16 januari 2020
Dinsdag 14 april 2020

Veelgestelde vragen

Wat is nog meer bijzonder aan onze school?
  • Op onze school zitten 75-80 leerlingen, verdeeld over 6 klassen. Naar verwachting groeit dit schooljaar het leerlingaantal naar 7 klassen.
  • We hebben een schoolwinkel met verse door leerlingen bereide tussendoortjes en lunchgerechten, bereid volgens de richtlijnen De Gezonde Schoolkantine van het Voedingscentrum.
  • We werken voor stages richting betaalde arbeid samen met Topacademie, AH, Kruidvat en Zeeman. Voor stages bij leerroute C werken we o.a. samen met zorgaanbieders als Stichting Krimpenerwaard, Pameijer en Middin.
  • Leerlingen kunnen kiezen uit allerlei lessen vrijetijdsbesteding, van fitnessles tot werken in de manage en muziekles. Zo leren we leerlingen om hun vrije tijd op een zinvolle manier te besteden
Welke activiteiten zijn er op onze school?
  • Aan het begin van het schooljaar is er een knallend school/themafeest.
  • Aan het eind van het schooljaar is er een schoolreis voor alle groepen. We gaan dan met de hele school naar een leuk pretpark, uitgekozen door de leerlingen. 
  • Creatieve kunstlessen zoals pottenbakken en schilderen. En muzieklessen. 
  • Ieder jaar is er minimaal één inzamelingsactie voor ons sponsorkind i.s.m. stichting Compassion Nederland.
  • Jaarlijks korfbaltoernooi bij korfbalvereniging WION, voetbal- en honkbal toernooien. 
Wat zijn de schooltijden?

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zijn de schooltijden van 8.45 – 15.00 uur.
Op woensdag van 8.45 – 12.45 uur.

AGENDA

Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Als je vraagt aan onze leerlingen wat zij het leukste onderdeel vinden van school, dan heb je grote kans dat zij beginnen over de stages. Dit plezier zie je goed terug in deze film waarin we een indruk geven van de stages voor leerlingen met ontwikkelingsperspectief C.

NB In de film staat nog onze oude naam VSO De Regenboog genoemd. Wij heten sinds 1 januari 2019 Accent VSO Op Noord. Het stageaanbod is ongewijzigd. 

Nieuws

Openingsdagen voor ons lunchcafé Op Smaak

Openingsdagen voor ons lunchcafé Op Smaak

We zijn geopend van 13.30-16.00. Voor meer informatie en reserveringen kunt u terecht op onze Facebook pagina: Op Smaak lunchcafé. Heeft u geen Facebook en wilt u wel gezellig komen lunchen dan kunt u mailen naar t.vandoodewaard@accent-vso.nl.

opening van lunchcafé “Op Smaak”

opening van lunchcafé “Op Smaak”

Op donderdag 31 oktober was de feestelijke officiële opening van lunchcafé “Op Smaak” van Accent VSO Op Noord. Wethouder S. Kasmi van Onderwijs opende het lunchcafé van Accent VSO Op Noord en onthulde de naam ervan samen met een leerling van de school.

Natuurhistorisch museum

Natuurhistorisch museum

Op 4 november zijn de klassen 1.1 en 1.2 naar het Natuurhistorisch museum geweest voor een les. We hebben geleerd hoe ze in het museum dieren bewaren en we hebben veel verschillende dieren gezien. Soms mochten we ook zelfs dieren aanraken. Na de les mochten we zelf door het museum lopen om de collectie te bekijken. 

Dagje naar het strand van Hoek van Holland

Dagje naar het strand van Hoek van Holland

Donderdag 18 juli zijn wij als afsluiter van het schooljaar met de gehele school het strand van Hoek van Holland vereerd met een bezoek! Allereerst stond er een strandwandeling op het programma, hierna spelletjes en als uitsmijter mocht er gezwommen worden.

Horeca stage bij Appel restaurant Garden in het Erasmus MC

Horeca stage bij Appel restaurant Garden in het Erasmus MC

Twee leerlingen die kippenvel krijgen op de eerste dag van een nieuwe stageplek en zichzelf er al zien werken. Hoe mooi is dat. Dan weet je dat die plek een hele mooie stagelocatie is!! Vorige week gestart bij Appel restaurant Garden in het Erasmus MC, nu al zin in dag 2!

Opleiding tot Barista

Opleiding tot Barista

Er zijn 2 collega’s begonnen met een opleiding tot Barista. De bedoeling is dat zij vanaf het nieuwe schooljaar leerlingen op gaan leiden tot junior-barista. Wij doen dit in samenwerking met VSO Herenwaard en de Rotterdamse koffie.

Accent op Noord vaart mee met Plons

Accent op Noord vaart mee met Plons

Stichting Plons heeft als doel het samenbrengen van mensen met én zonder beperking in een zeilboot om op deze manier hen een zinvolle vrijetijdsbeleving te bezorgen.

Joods kindermonument

Joods kindermonument

Vandaag hebben we bloemen gelegd bij de namen van “onze” kinderen bij het Joodse kindermonument aan de Stieltjesstraat. Een leerling heeft er een mooie brief bij geschreven.

Project over Joodse kinderen

Project over Joodse kinderen

We hebben les over de tweede wereldoorlog en leren over de Jodenvervolging. We zijn op zoek gegaan in de buurt van school naar huizen waar Joodse mensen hebben gewoond en waaruit ze weggevoerd zijn. Het is indrukwekkend om voor de huizen te staan…

Onze leerlingen vertellen

“Je voelt je hier veilig.”- Leerling 1.1

“De leukste vakken op school zijn: gym, stages en Zedemo.” – Leerling 3.4

Ik vind op de woensdagen de vrije tijd lessen heel erg leuk.” – Leerling 2.3