1. Home
 2.  | 
 3. Scholen
 4.  | Op Noord

Op Noord

CONTACT

Erasmussingel 120
3051 XC Rotterdam
Tel: 010 – 285 78 28
vso-opnoord@cvoaccent.nl

Accent VSO Op Noord

Aan de rand van het Melanchtonpark ligt het gezellige, karakteristieke jaren ‘30 schoolgebouw van Accent VSO Op Noord (voorheen VSO De Regenboog). Accent VSO Op Noord is een relatief kleine school met een hecht schoolteam.
Daardoor heerst er een bijzonder goede sfeer, is er oog voor elkaar en helpt iedereen elkaar als dat nodig is. Iets anders dat onze school bijzonder maakt, is het ruime aanbod van stages, inclusief het ‘Levensechte’ lunchcafé Op Smaak waar leerlingen een keer in de maand op woensdag ouders, buurtbewoners en verder geïnteresseerde bedienen tijdens de lunch.
Hierdoor kunnen we onze leerlingen voorbereiden op een toekomst die aansluit bij hun mogelijkheden en talenten.

‘Naast kennisoverdracht is ons onderwijs gericht op het aanleren van werknemersvaardigheden en het stimuleren van sociaal gedrag. Wat verwachten we? Wat kan wel als grap en wat niet? Wat zeg je als je boos bent? Wij zijn ervan overtuigd dat iedere leerling dit kan leren binnen een veilige, positieve omgeving.’ – J.C. de Slegte, waarnemend directeur

Leerroutes

Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de mogelijkheden van iedere leerling, is ons onderwijs opgedeeld in drie leerroutes: A, B en C.

LEERROUTE A & B
Met deze routes bereiden we leerlingen voor op een reguliere of beschermde werkomgeving. Ze volgen de praktijkvakken Facilitaire dienstverlening en Zorg, Groen, Techniek en Consumptieve technieken. Ook lopen zij meerdere stages.

LEERROUTE C
Deze route richt zich met name op het stimuleren van zelfredzaamheid en sociale vaardigheden. De leerlingen stromen uit naar belevingsgerichte dagbesteding. 

Leerlingen geven gemiddeld een 8,3 als cijfer voor het schoolklimaat en het onderwijsleerproces, en een 7,8 voor hoe veilig ze zich op school voelen.

CONTACT

Erasmussingel 120
3051 XC Rotterdam
Tel: 010 – 285 78 28
vso-opnoord@cvoaccent.nl

VAKANTIES 2023-2024

Herfstvakantie 14 t/m 22 okt 2023
Kerstvakantie 23 dec 2023 t/m 7 jan 2024
Voorjaarsvakantie 17 t/m 25 febr 2024
Goede vrijdag 29 maart 2024
Paasmaandag 1 april 2024
Meivakantie 27 april t/m 12 mei 2024
Pinkstermaandag 20 mei 2024
Zomervakantie 13 juli t/m 25 aug 2024

Studiedagen 2023-2024

Dinsdag 26 september
Maandag 27 november
Donderdag 8 februari
Vrijdag 9 februari
Dinsdag 2 april
Maandag 22 april
DInsdag 21 mei
Donderdag 20 juni

Veelgestelde vragen

Wat is nog meer bijzonder aan onze school?
 • Op onze school zitten 85 leerlingen, verdeeld over 7 klassen.
 • We hebben een schoolrestaurant met verse, door leerlingen bereidde tussendoortjes en lunchgerechten, bereid volgens de richtlijnen De Gezonde Schoolkantine van het Voedingscentrum.
 • Onze horecaleerlingen worden opgeleid tot Barista. Deze leerlingen mogen hun vaardigheden laten zien in ons eigen lunchcafé of in een mobiele koffiebar, om zo de hele wijk van heerlijke koffie te voorzien.
 • We werken voor stages richting betaalde arbeid samen met TOP Academie, AH, Kruidvat en Zeeman. Voor stages bij leerroute C werken we o.a. samen met zorgaanbieders als Stichting Krimpenerwaard, Pameijer en Middin.
 • Leerlingen kunnen kiezen uit allerlei lessen vrijetijdsbesteding, van fitnessles tot werken in de manage en muziekles. Zo leren we leerlingen om hun vrije tijd op een zinvolle manier te besteden.
 • We werken samen met de Stichting Kunstzinnige Vorming Rotterdam (SKVR) en Kenniscentrum Cultuureducatie Rotterdam (KCR).
Welke activiteiten zijn er op onze school?
 • Aan het begin van het schooljaar is er een knallend Welkomstfeest.
 • Door het jaar heen is er een schoolfeest.
 • Aan het eind van het schooljaar is er een schoolreis of kamp voor alle groepen. We gaan dan met de hele school naar een leuk pretpark, uitgekozen door de leerlingen.
 • Jaarlijks korfbaltoernooi bij korfbalvereniging WION, voetbal- en honkbal toernooien.
Wat zijn de schooltijden?

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zijn de schooltijden van 8.45 – 15.00 uur.
Op woensdag van 8.45 – 12.45 uur.

AGENDA

Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Social Wall Accent Op Noord

Accent VSO Op Noord ontvangt ESF-subsidie voor arbeidstoeleiding
Accent VSO Op Noord ontvangt ESF-subsidie voor arbeidstoeleiding De minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen heeft ESF-subsidie toegezegd aan de gemeente Rotterdam, die als centrumgemeente van de arbeidsmarktregio Rijnmond voor schooljaar 2022-2023 een aanvraag voor ESF+ 2021-2027 heeft ingediend voor PrO en vso.
ICT-les van Smartbuzz
ICT-les van Smartbuzz De leerlingen van leerjaar 1 t/m 4 hebben een speciale les gevolgd van “Smartbuzz”. Deze les stond in het teken van sociale media, mijn welzijn, algoritmes, respect, rechten en hoe het zit met toestemming geven voor bijvoorbeeld de gebruiksvoorwaarden van een site als Facebook. Het was beslist geen saaie les want deze les werd gegeven door mentalis Michel.
Portfolio bewijzen
Portfolio bewijzen Alle leerlingen ontvangen in het brancheonderwijs een bewijs van vak vaardigheden die behaald zijn. In het vrijetijdsonderwijs ontvangen de leerlingen een bewijs van deelname. De komende maanden zullen leerlingen meer bewijzen gaan behalen zodat zij hun portfolio verder gaan vullen met hun geleerde vaardigheden.
Technieklessen
Technieklessen Wat gaaf! Leerlingen maken hun eigen werkbank op Boerderij Het Lansingerland. Om houtproducten te kunnen maken op boerderij Lansingerland mogen wij in de stal onze eigen werkruimte inrichten. Leerlingen hebben van balken en oude deuren een mooie werkbank gemaakt.
Ets je verleden
Ets je verleden Op donderdag 10 februari ging eindelijk de eerste excursie van dit schooljaar wel door. In het oude Delfshaven volgden de leerlingen van klas 1 en 2, apart van elkaar, de workshop etsen. In de Fabriek gelegen aan de Schie leerden de leerlingen hoe te etsen.
Vrijetijdsonderwijs
Vrijetijdsonderwijs Op woensdagmorgen komen enkele leerlingen naar de Oranjekerk, onder begeleiding, om daar te leren spelen in een band. Dit gebeurt onder de leiding van Stichting Groev! Op de foto's kunt u zien wat er zoal geleerd wordt!
Teach like a champion
Teach like a champion Welk gedrag hebben de leerlingen van ons nodig om zélf gewenst gedrag te laten zien? Wij leren dit met deze cursus waarbij ons de basistechnieken worden geleerd voor het opbouwen van een sterkte gedragscultuur in de klas, het hebben hoge verwachtingen van de leerlingen en de basistechnieken om leerlingen tijdens de les actief te krijgen en te houden.