Home | Scholen | Op Noord

Op Noord

Accent VSO Op Noord

Aan de rand van het Melanchtonpark ligt het gezellige, karakteristieke jaren ‘30 schoolgebouw van Accent VSO Op Noord (voorheen VSO De Regenboog). Accent VSO Op Noord is een relatief kleine school met een hecht schoolteam waar iedereen elkaar kent. Daardoor heerst er een bijzonder goede sfeer, is er oog voor elkaar en helpt iedereen elkaar als dat nodig is. Iets anders dat onze school bijzonder maakt, is het ruime aanbod van stages. Hierdoor kunnen we onze leerlingen voorbereiden op een toekomst die aansluit bij hun mogelijkheden en talenten. 

‘Naast kennisoverdracht is ons onderwijs gericht op het aanleren van werknemersvaardigheden en het stimuleren van sociaal gedrag. Wat verwachten we? Wat kan wel als grap en wat niet? Wat zeg je als je boos bent? Wij zijn ervan overtuigd dat iedere leerling dit kan leren binnen een veilige, positieve omgeving.’ – D. Everts, interim-directeur

Leerroutes

Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij de mogelijkheden van iedere leerling, is ons onderwijs opgedeeld in drie leerroutes: A, B en C.

LEERROUTE A & B
Met deze routes bereiden we leerlingen voor op een reguliere of beschermde werkomgeving. Ze volgen de praktijkvakken Groen, Techniek, Zorg en Welzijn, Consumptieve Technieken, Handel en Economie en Magazijn en Schoonmaak. Ook lopen zij meerdere stages.

LEERROUTE C
Deze route richt zich met name op het stimuleren van zelfredzaamheid en sociale vaardigheden. De leerlingen stromen uit naar belevingsgerichte of activiteitsgerichte dagbesteding. Voor een impressie van deze route zie dit filmpje. 

Leerlingen geven gemiddeld een 8,2 als cijfer voor de schoollocatie en een 8,6 voor hoe veilig ze zich op school voelen. 

CONTACT

Erasmussingel 120
3051 XC Rotterdam
Tel: 010 – 285 78 28
vso-opnoord@cvoaccent.nl

VAKANTIES 2018-2019

Herfstvakantie 22 t/m 26 okt 2018
Kerstvakantie 24 dec 2018 t/m 4 jan 2019
Voorjaarsvakantie 25 feb t/m 1 mrt 2019
Paasvakantie 19 t/m 22 apr 2019
Meivakantie 23 apr t/m 3 mei 2019
Hemelvaart 30 t/m 31 mei 2019
Pinksteren 9 en 10 juni 2019
Zomervakantie 22 jul t/m 30 aug 2019

Studiemiddagen 2018-2019

maandag 29 okt 2018 (hele dag)
vrijdag 21 dec 2018 (middag vanaf 12.30 uur)
maandag 4 maart 2019 (hele dag)
vrijdag 19 juli 2019 (middag vanaf 12.30 uur)

Veelgestelde vragen

Wat is nog meer bijzonder aan onze school?
  • Op onze school zitten ruim 70 leerlingen, verdeeld over 6 klassen.
  • We zetten ondersteunende communicatiemiddelen in zoals pictogrammen, foto’s en spraakcomputer.
  • We hebben een schoolwinkel met verse door leerlingen bereide tussendoortjes en lunchgerechten, bereid volgens de richtlijnen De Gezonde Schoolkantine van het Voedingscentrum. 
  • We werken voor stages richting betaalde arbeid samen met Topacademie, AH, Kruidvat en Zeeman. Voor stages bij leerroute C werken we o.a. samen met zorgaanbieders als Stichting Krimpenerwaard, Pameijer en Middin.
Welke activiteiten zijn er op onze school?
  • Aan het begin van het schooljaar is er een knallend school/themafeest.
  • Aan het eind van het schooljaar is er een schoolreis voor alle groepen. We gaan dan met de hele school naar een leuk pretpark, uitgekozen door de leerlingen. 
  • Creatieve kunstlessen zoals pottenbakken en schilderen. En muzieklessen. 
  • Ieder jaar is er minimaal één inzamelingsactie voor ons sponsorkind i.s.m. stichting Compassion Nederland.
  • Jaarlijks korfbaltoernooi bij korfbalvereniging WION, voetbal- en honkbal toernooien. 
Wat zijn de schooltijden?

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag zijn de schooltijden van 8.45 – 15.00 uur.
Op woensdag van 8.45 – 12.45 uur.

AGENDA

Geen evenementen gevonden!

Als je vraagt aan onze leerlingen wat zij het leukste onderdeel vinden van school, dan heb je grote kans dat zij beginnen over de stages. Dit plezier zie je goed terug in deze film waarin we een indruk geven van de stages voor leerlingen met ontwikkelingsperspectief C.

NB In de film staat nog onze oude naam VSO De Regenboog genoemd. Wij heten sinds 1 januari 2019 Accent VSO Op Noord. Het stageaanbod is ongewijzigd. 

Nieuws

Dagje naar het strand van Hoek van Holland

Dagje naar het strand van Hoek van Holland

Donderdag 18 juli zijn wij als afsluiter van het schooljaar met de gehele school het strand van Hoek van Holland vereerd met een bezoek! Allereerst stond er een strandwandeling op het programma, hierna spelletjes en als uitsmijter mocht er gezwommen worden.

Horeca stage bij Appel restaurant Garden in het Erasmus MC

Horeca stage bij Appel restaurant Garden in het Erasmus MC

Twee leerlingen die kippenvel krijgen op de eerste dag van een nieuwe stageplek en zichzelf er al zien werken. Hoe mooi is dat. Dan weet je dat die plek een hele mooie stagelocatie is!! Vorige week gestart bij Appel restaurant Garden in het Erasmus MC, nu al zin in dag 2!

Opleiding tot Barista

Opleiding tot Barista

Er zijn 2 collega’s begonnen met een opleiding tot Barista. De bedoeling is dat zij vanaf het nieuwe schooljaar leerlingen op gaan leiden tot junior-barista. Wij doen dit in samenwerking met VSO Herenwaard en de Rotterdamse koffie.

Accent op Noord vaart mee met Plons

Accent op Noord vaart mee met Plons

Stichting Plons heeft als doel het samenbrengen van mensen met én zonder beperking in een zeilboot om op deze manier hen een zinvolle vrijetijdsbeleving te bezorgen.

Joods kindermonument

Joods kindermonument

Vandaag hebben we bloemen gelegd bij de namen van “onze” kinderen bij het Joodse kindermonument aan de Stieltjesstraat. Een leerling heeft er een mooie brief bij geschreven.

Project over Joodse kinderen

Project over Joodse kinderen

We hebben les over de tweede wereldoorlog en leren over de Jodenvervolging. We zijn op zoek gegaan in de buurt van school naar huizen waar Joodse mensen hebben gewoond en waaruit ze weggevoerd zijn. Het is indrukwekkend om voor de huizen te staan…

Marinierskapel

Marinierskapel

Dinsdag 26 maart zijn de leerlingen van 2A en 3AB naar de De Doelen geweest voor de tweejaarlijkse voorstelling van de Marinierskapel. Op vrijdag 22 maart hebben zij eerst een voorbereidende les gehad van Arjan, een van de mariniers van de ritmesectie.

Een mooie start van VSO op Noord

Een mooie start van VSO op Noord

Na de kerstvakantie zijn we op maandag 7 januari gestart onder de vlag van CVO Accent en zijn er diverse activiteiten uitgevoerd om de school waar mogelijk te verbeteren. Lees er meer over in onze nieuwsbrief!

Studiedag 4 maart 2019

Studiedag 4 maart 2019

Beide VSO-locaties Op Noord en Op Zuid hebben op 4 maart een studiedag gepland voor het team. De scholen zijn die dag gesloten en alle leerlingen zijn vrij.

Onze leerlingen vertellen

“Je voelt je hier veilig.”- Leerling 2B

“De leukste vakken op school zijn: gym, muziek en Engels.” – Leerling 3A/B