1. Home
  2.  | 
  3. Scholen
  4.  | 
  5. Op Noord
  6.  | Levensecht leren

Levensecht leren

Stages in en buiten de school, op (externe) levensechte werkplekken zijn voor VSO leerlingen heel leerzaam en effectief om werknemers- en functievaardigheden aan te leren. Bovendien beschikken bedrijven, organisaties en instellingen over de laatste technieken en de expertise om deze technieken toe te passen. Daarom zijn we erg blij met de samenwerking met Boederij Het Langsingerland. Hier kunnen leerlingen voor diverse branches en vakken beschikken over moderne, actuele up-to-date leerwerkplaatsen. Levensecht leren doen we extern, maar ook op de interne stages, zoals in ons lunchcafé Op Smaak, en tijdens groepsstages.

Lunchcafé op smaak

Iedere maand verandert onze schoolkantine in een echt lunchcafé: Lunchcafé ‘Op Smaak’. Hier bereiden en serveren onze leerlingen met veel passie en plezier heerlijke maaltijden voor echte gasten. Daarnaast worden onze horecaleerlingen opgeleid tot Barista. Deze leerlingen mogen hun vaardigheden laten zien in ons eigen lunchcafé of in een mobiele koffiebar, om zo de hele wijk van heerlijke koffie te voorzien. Het Lunchcafé ‘Op Smaak’ en de Barista-training geven onze leerlingen de mogelijkheid om echte horeca-ervaring op te doen binnen de veilige muren van onze school.

Op Smaak in de wijk
Ook Lunchcafé Op Smaak heeft vanwege Corona noodgedwongen haar deuren moeten sluiten. Gelukkig hebben de leerlingen nog genoeg te doen, want Op Smaak is druk bezig in de wijk met een wekelijkse maaltijdservice! Ook bedrijven en andere organisaties kunnen bij Op Smaak terecht voor verschillende soorten catering. Wilt u ook een keer bestellen, of bent u nieuwsgierig? Neem dan gerust een kijkje op de bestelsite.

Bestellen Lunchcafé Op Smaak

Wij beschikken over een bus en over een bakfiets om uw bestellingen bij u te bezorgen, in overleg! 

Afhalen maaltijden Take Away
Dinsdag van 15:00 tot 16:30 uur
Woensdag van 13:00 tot 14:30 uur ​

contact

Tel: 06 – 45 85 60 86 (Juf Liset)
Tel: 06 – 11 06 72 02 (Meester Thom)

Samenwerking met Boerderij Het Lansingerland

Op Boerderij Het Lansingerland (Bergschenhoek) bieden onze docenten i.s.m. de medewerkers modern onderwijs buiten de school. Deze locatie is een leerwerkplek waarin onze leerlingen binnen het bedrijf levensecht kunnen leren, en dat binnen de verschillende onderdelen van het bedrijf. We zijn erg blij met deze samenwerkingspartner en bovendien is het goed bereikbaar voor alle leerlingen van de school.

Waarom dit bedrijf?
Boerderij Het Lansingerland is een (sociale) zorgonderneming, gericht op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Op deze boerderij (melkveehouderij) is er:
• een kinderopvang
• een dagbestedingsgroep
• een restaurant
• een vergader- en congrescentrum
• een boerderijwinkel

In de zomer is het maisdoolhof open en kan de locatie gebruikt worden als trouwlocatie. En er zijn plannen voor een dagbesteding voor mensen met dementie en voor uitbreiding van de bestaande natuurcamping.

Het melkveebedrijf in Bergschenhoek is sinds 2010 uitgegroeid tot een veelzijdige, multifunctionele boerderij en kun je gewoon bezoeken.

Uitstromen

De leerlingen kunnen na het behalen van het schooldiploma mogelijk ook uitstromen naar een werkplek op deze boerderij, of een ander bedrijf of instelling. Dit kan een dagbestedingsplek zijn, beschut werk of een garantiebaan.