Home | Scholen | Op Zuid | Nieuws

Overzicht nieuws Op Zuid

De allereerste avond disco bij VSO Op Zuid

27 juni 2019

Wat hebben wij een leuke avond gehad. Na een gewone schooldag eerst naar huis om je om te kleden en mooi te maken. Om vervolgens om 19.00 uur weer op school te mogen verschijnen… Hoe speciaal is dat!

Een zonnige schoolreis

25 juni 2019

Op dinsdag 25 juni is de hele school op schoolreisje gegaan naar het strand van Hoek van Holland. Om kwart over negen stonden er twee bussen voor de school, waar alle leerlingen, leerkrachten en een aantal ouders in onder werden verdeeld.

Kinderoefentherapie op school door In Balans Oefentherapie

19 juni 2019

Onze school heeft een samenwerkingsverband met In Balans Oefentherapie, waarbij de therapeut een ruimte binnen de school gebruikt. Leerlingen die een motorische zorgvraag hebben kunnen aangemeld worden bij de kinderoefentherapeut.

Op pad in style!

7 juni 2019

Een uitstapje naar een bedrijf doet klas 1.2 natuurlijk wel in style. Zij waren uitgenodigd om een kijkje te nemen bij Auto Beauty Center Larocar. Hier mochten de leerlingen zelf auto’s wassen en in een aantal gave auto’s zitten. Als laatste heeft iedereen een autowas diploma gehaald. Het was een geweldig uitstapje!

Een geslaagde sportdag!

30 mei 2019

Afgelopen woensdag hebben we weer een leuke sportdag gehad! Dank aan de stagiaires van het Albeda!

Sportdag ‘Olympische Spelen’

20 mei 2019

Woensdag 29 mei 2019, Sportcomplex sv DRL.Van 09:00 tot 12:30. Doe mee!

Schoolreis 25 juni

15 mei 2019

Brief aan de ouders / verzorgers van de leerlingen van VSO Op Zuid i.v.m. de schoolreis naar Hoek van Holland op 29 mei.

Nieuwsbrief nummer 5

10 mei 2019

De nieuwsbrief staat weer online. Hier vindt u de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen over de school.

Alvast in de paassfeer

17 april 2019

Vandaag zijn we op bezoek geweest bij onze buren ‘De zonnetrap’. Hier hebben wij een klein feestje gevierd en hele mooie paasliedjes gezongen met de D-groepen. De bewoners zijn eventjes in het zonnetje gezet.

Educatieve tuin De Enk

4 april 2019

Afgelopen week zijn er een aantal groepen naar de educatieve tuin De Enk geweest. Hier ontdekken ze van alles over planten, bodem, insecten, weersinvloeden en kringlopen.

Naar de Kunsthal

2 april 2019

Voor de algemene culturele ontwikkeling van onze leerlingen vinden we het belangrijk dat ze af en toe een museum bezoeken. Daarom zijn we 20 maart met de fase twee groepen op excursie geweest naar de Kunsthal te Rotterdam en 22 maart waren de D groepen aan de beurt.

Nationale boomfeestdag

13 maart 2019

Op woensdag 13 maart heeft onze school meegedaan met de nationale boomfeestdag 2019 met als thema: “voor ieder kind een boom”. In de ochtend zijn we met een busje van de gemeente Rotterdam naar de Rekerdijk gereden om 3 berkenbomen te planten. Het planten van de bomen werd feestelijk geopend door Ingeborg Berger, programmamanager van Rotterdam Circulair.

Nieuwsbrief van VSO op Zuid weer in de lucht!

4 maart 2019

In onze nieuwsbrief vindt u de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen over de school. Bekijk onze nieuwsbrief-pagina voor een overzicht van alle nieuwsbrieven.

Studiedag 4 maart 2019

30 december 2018

Beide VSO-locaties Op Noord en Op Zuid hebben op 4 maart een studiedag gepland voor het team. De scholen zijn die dag gesloten en alle leerlingen zijn vrij.

Op Zuid zoekt: MR lid!

30 december 2018

Voor de medezeggenschapsraad zijn wij op zoek naar enthousiaste ouders!

Kom 22 januari naar onze open dag!

4 december 2018

Kom tijdens onze open dag op 22 januari eens kijken en ervaren hoe het is om leerling op onze school te zijn.

AJ Schreuder en De Regenboog gaan fuseren met CVO Accent

7 november 2018

Op 1 januari 2019 gaan de VSO-scholen De Regenboog en AJ Schreuder fuseren met onderwijsgroep CVO Accent. Beide scholen krijgen daarom een nieuwe naam en een nieuw logo.