1. Home
  2.  | 
  3. Scholen
  4.  | 
  5. Op Zuid
  6.  | Nieuws

Overzicht nieuws Op Zuid

Accent VSO Op Zuid ontvangt ESF-subsidie voor arbeidstoeleiding

15 maart 2024

De minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen heeft ESF-subsidie toegezegd aan de gemeente Rotterdam, die als centrumgemeente van de arbeidsmarktregio Rijnmond voor schooljaar 2022-2023 een aanvraag voor ESF+ 2021-2027 heeft ingediend voor PrO en vso.

Docententeam VSO Op Zuid doet aan Kunst en Cultuur op studiedag

4 november 2021

Alle personeelsleden van Accent VSO op Zuid namen afgelopen maandag 1 november deel aan een studieochtend Kunst en Cultuur. Het gehele team volgde een vijftal workshops: Dans van mevrouw Chantal Chapusot van FreetoMove, Muziek van de heer Benjamin Elshout, Theater als middel van de heer René Koenegras, Textiel van docente mevrouw Petra Vink en Kunst van mevrouw Marie-Jose van Acker.

Project TukTuk-koffie en barista-opleiding op Accent VSO op Zuid

28 juni 2021

Vrijdag 4 juni was een spannende dag voor vijf leerlingen van Accent VSO op Zuid. Deze leerlingen van de vakgroep Consumptieve Techniek (CT) gingen met een TukTuk naar de Markthal in Rotterdam om de harten van koffie-liefhebbende Rotterdammers te veroveren.

Leerlingen Accent VSO op Zuid cateren bij seniorencomplex de Zonnetrap

2 juni 2021

Al enkele jaren komen de bewoners van het naastgelegen seniorencomplex de Zonnetrap regelmatig eten in ons leerlingrestaurant Eten op Zuid. Vanwege de Covid-19-maatregelen mochten de bewoners jammer genoeg een lange periode niet fysiek langskomen.

Pasen 2021

20 april 2021

Op maandag 22 maart en dinsdag 23 maart hebben alle leerlingen op Accent VSO op Zuid deelgenomen aan de jaarlijkse paasviering. De paasviering werd dit schooljaar vanwege COVID-19 in alle klassen apart gevierd. In de klassen werd er ook aandacht besteed aan het paasverhaal.

Accent VSO Op Zuid is nu ook een Gezonde School

10 februari 2021

We zijn hartstikke trots en blij, want Accent VSO Op Zuid heeft het vignet Gezonde School behaald! Met dit vignet laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

Op Zuid doet mee aan EU-Schoolfruit- en groenteprogramma

19 november 2020

Leerlingen van de vakgroep Consumptieve Techniek verzorgen elke week de verdeling in de verschillende klassen. Naast het heerlijke fruit en groente dat geleverd wordt krijgen de leerlingen in alle klassen wekelijks uitleg over gezonde voeding en de belangrijkheid van het dagelijks eten van voldoende fruit en groente.

Statement van het Rotterdamse onderwijs

19 november 2020

Met afschuw hebben we de afgelopen weken het nieuws gevolgd waarin docenten een prominente rol hadden. Of liever gezegd: het lijdend voorwerp waren. Docenten krijgen het gevoel dat ze op eieren lopen en uit angst voor bedreigingen niet meer durven te zeggen of laten zien wat ze willen zeggen of laten zien.

Kennismakingsmiddag nieuwe leerlingen Accent VSO op Zuid

20 juli 2020

Op woensdag 15 juli j.l. vond de jaarlijkse kennismakingsochtend voor nieuwe leerlingen plaats. De nieuwe leerlingen, die in het komende schooljaar op Accent VSO op Zuid zullen starten konden alvast kennismaken met alle docenten en de school.

Spectaculair afscheid van schoolverlaters op Accent VSO op Zuid

20 juli 2020

Ondanks de Corona crisis was er dinsdag 14 juli j.l toch een geweldig mooi en fantastisch afscheid voor de schoolverlaters georganiseerd door de docenten van VSO op Zuid. Met inachtneming van de gepaste 1,5 meter afstand hebben de docenten een memorabel afscheid weten te organiseren voor de 12 leerlingen.

Leerling restaurant Eten op Zuid van VSO op Zuid tot nader bericht gesloten

17 maart 2020

In verband met de ontwikkelingen rondom het Corona virus is onze school Accent VSO op Zuid voorlopig gesloten. Ons recent geopende leerling restaurant ‘Eten op Zuid’ is daarom helaas ook voor buurtbewoners en andere gasten gesloten.

Levensecht leren vanuit de vakgroep Handel en Economie VSO op Zuid

21 februari 2020

De vakgroep/branche Handel en Economie is op dit moment druk bezig met een drietal projecten levensecht leren. Dit zijn een levensecht boodschappenproject, een stage bij Albert Heijn en een training van winkelvaardigheden als voorbereiding op levensecht leren bij Albert Heijn.

Openingstijden recent geopend leerling-restaurant Eten op Zuid

21 februari 2020

Het recent geopende leerling-restaurant Eten op Zuid is nu ook geopend voor buurtbewoners, ouders en andere geïnteresseerden op donderdagavond 26 maart, 16 april, 28 mei en 2 juli van 18.00-20.30 uur (inloop 17.45-18.00 uur).

Leerling-restaurant ‘Eten op Zuid’ feestelijk geopend en nieuwe naam op gevel onthuld

14 januari 2020

Op donderdag 9 januari 2020 j.l. is het nieuwe leerling-restaurant met de naam “Eten op Zuid” feestelijk geopend door de voorzitter van het bestuur van de scholenkoepel CVO, Dhr. Henk Post samen met de vestigingsdirecteur mevr. E. Nagtegaal. Ook werd de nieuwe naam aan de gevel aan de voorzijde van het schoolgebouw onthuld.

Kerstviering, -diner en disco op VSO op Zuid een groot succes en spetterende afsluiting 2019

6 januari 2020

Op donderdag 19 december vond de jaarlijkse kerstviering plaats van VSO op Zuid. In de ochtend vond deze viering plaats in de grote zaal van het naastgelegen seniorencomplex “De Zonnetrap”.

VSO/PRO klas op VSO Op Zuid goed van start gegaan vanaf de zomervakantie

18 december 2019

Door de fusie met de 4 praktijkscholen van Accent zijn er vanaf januari 2019 meer ontwikkelmogelijkheden voor de VSO leerlingen van de voormalige VSO A.J. Schreuderschool ontstaan.

Verbouwing in Restaurant ‘Eten op Zuid’ op VSO Op Zuid

4 december 2019

Op dit moment wordt er druk verbouwd en gewerkt om het nieuwe leerling-restaurant met de naam ‘Eten op Zuid’ gereed te maken voor de opening op 9 januari a.s.

De allereerste avond disco bij VSO Op Zuid

27 juni 2019

Wat hebben wij een leuke avond gehad. Na een gewone schooldag eerst naar huis om je om te kleden en mooi te maken. Om vervolgens om 19.00 uur weer op school te mogen verschijnen… Hoe speciaal is dat!

Een zonnige schoolreis

25 juni 2019

Op dinsdag 25 juni is de hele school op schoolreisje gegaan naar het strand van Hoek van Holland. Om kwart over negen stonden er twee bussen voor de school, waar alle leerlingen, leerkrachten en een aantal ouders in onder werden verdeeld.

Kinderoefentherapie op school door In Balans Oefentherapie

19 juni 2019

Onze school heeft een samenwerkingsverband met In Balans Oefentherapie, waarbij de therapeut een ruimte binnen de school gebruikt. Leerlingen die een motorische zorgvraag hebben kunnen aangemeld worden bij de kinderoefentherapeut.

Op pad in style!

7 juni 2019

Een uitstapje naar een bedrijf doet klas 1.2 natuurlijk wel in style. Zij waren uitgenodigd om een kijkje te nemen bij Auto Beauty Center Larocar. Hier mochten de leerlingen zelf auto’s wassen en in een aantal gave auto’s zitten. Als laatste heeft iedereen een autowas diploma gehaald. Het was een geweldig uitstapje!

Een geslaagde sportdag!

30 mei 2019

Afgelopen woensdag hebben we weer een leuke sportdag gehad! Dank aan de stagiaires van het Albeda!

Sportdag ‘Olympische Spelen’

20 mei 2019

Woensdag 29 mei 2019, Sportcomplex sv DRL.Van 09:00 tot 12:30. Doe mee!

Schoolreis 25 juni

15 mei 2019

Brief aan de ouders / verzorgers van de leerlingen van VSO Op Zuid i.v.m. de schoolreis naar Hoek van Holland op 29 mei.

Nieuwsbrief nummer 5

10 mei 2019

De nieuwsbrief staat weer online. Hier vindt u de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen over de school.

Alvast in de paassfeer

17 april 2019

Vandaag zijn we op bezoek geweest bij onze buren ‘De zonnetrap’. Hier hebben wij een klein feestje gevierd en hele mooie paasliedjes gezongen met de D-groepen. De bewoners zijn eventjes in het zonnetje gezet.

Educatieve tuin De Enk

4 april 2019

Afgelopen week zijn er een aantal groepen naar de educatieve tuin De Enk geweest. Hier ontdekken ze van alles over planten, bodem, insecten, weersinvloeden en kringlopen.

Naar de Kunsthal

2 april 2019

Voor de algemene culturele ontwikkeling van onze leerlingen vinden we het belangrijk dat ze af en toe een museum bezoeken. Daarom zijn we 20 maart met de fase twee groepen op excursie geweest naar de Kunsthal te Rotterdam en 22 maart waren de D groepen aan de beurt.

Nationale boomfeestdag

13 maart 2019

Op woensdag 13 maart heeft onze school meegedaan met de nationale boomfeestdag 2019 met als thema: “voor ieder kind een boom”. In de ochtend zijn we met een busje van de gemeente Rotterdam naar de Rekerdijk gereden om 3 berkenbomen te planten. Het planten van de bomen werd feestelijk geopend door Ingeborg Berger, programmamanager van Rotterdam Circulair.

Nieuwsbrief van VSO op Zuid weer in de lucht!

4 maart 2019

In onze nieuwsbrief vindt u de laatste nieuwtjes en ontwikkelingen over de school. Bekijk onze nieuwsbrief-pagina voor een overzicht van alle nieuwsbrieven.

Studiedag 4 maart 2019

30 december 2018

Beide VSO-locaties Op Noord en Op Zuid hebben op 4 maart een studiedag gepland voor het team. De scholen zijn die dag gesloten en alle leerlingen zijn vrij.

Op Zuid zoekt: MR lid!

30 december 2018

Voor de medezeggenschapsraad zijn wij op zoek naar enthousiaste ouders!

AJ Schreuder en De Regenboog gaan fuseren met CVO Accent

7 november 2018

Op 1 januari 2019 gaan de VSO-scholen De Regenboog en AJ Schreuder fuseren met onderwijsgroep CVO Accent. Beide scholen krijgen daarom een nieuwe naam en een nieuw logo.