1. Home
  2.  | 
  3. Op Zuid
  4.  | Leerling-restaurant ‘Eten op Zuid’ feestelijk geopend en nieuwe naam op gevel onthuld

Leerling-restaurant ‘Eten op Zuid’ feestelijk geopend en nieuwe naam op gevel onthuld

14 januari 2020

Op donderdag 9 januari 2020 j.l. is het nieuwe leerling-restaurant met de naam “Eten op Zuid” feestelijk geopend door de voorzitter van het bestuur van de scholenkoepel CVO, Dhr. Henk Post samen met de vestigingsdirecteur mevr. E. Nagtegaal.

Ook werd de nieuwe naam aan de gevel aan de voorzijde van het schoolgebouw onthuld. Middels het doorknippen van een aantal touwen vielen de doeken onder het toeziend oog van de genodigden/bezoekers naar beneden en werd de nieuwe naam zichtbaar.

Daarna werd het leerling-restaurant  geopend. Door het doorknippen van een mooie oranje strik op de toegangsdeuren van het restaurant en om het nieuwe welkomsbord, voltooide Dhr. Post en Mevr. Nagtegaal de openningshandeling. Daarna konden de genodigden  het nieuwe restaurant bewonderen onder het genot van een drankje en een heerlijk hapje, bereid door de leerlingen van de vakgroep Horeca.

Wijkbewoners, ouders en andere belangstellenden kunnen in het nieuwe restaurant in de toekomst 2x per week een driegangenmaaltijd komen eten voor een klein bedrag. Daar kunnen de horeca leerlingen vanaf nu leren in een ‘levensechte’ situatie.

Leerlingen van de school bereiden er de maaltijden olv hun horeca-vakdocent Dhr. E.J. Monseurs en worden op deze manier voorbereid op toekomstig werk in een restaurant en/of keuken buiten de school.

Foto’s: dhr. Roel van Deursen