1. Home
  2.  | 
  3. VSO
  4.  | 
  5. Branches
  6.  | Op Noord

Op Noord

Branches

Leerlingen volgen praktijklessen in een branche. Tijdens deze lessen leren de leerlingen vakspecifieke vaardigheden én algemene vaardigheden die op elke werkplek of thuis van pas komen. Naast de lessen op school worden er ook activiteiten buiten school georganiseerd om ‘levensechte’ ervaringen op te doen. Zo kunnen leerlingen voor Consumptieve Technieken een maaltijd verzorgen voor het nabijgelegen verzorgingshuis.

Op deze wijze bereiden wij de leerlingen voor om in een bedrijf te gaan werken, op een arbeidsmatige dagbesteding en op een zo zelfstandig mogelijk bestaan in de maatschappij.

Op onze school onderscheiden we onderstaande branches.

Zedemo

Tijdens de lessen Zedemo oefenen leerlingen werknemersvaardigheden (en de motoriek), oog-handcoördinatie-bewegingen en werken met een planning/opdracht.

We kijken goed naar de leerlingen. Wat kunnen zij aan? Waar beleven zij plezier aan?

Groen

Leerlingen worden opgeleid voor het werken in de groenvoorziening en het verrichten van tuinonderhoud. Zo leren ze bomen en planten te verzorgen, gereedschappen te gebruiken en vaardigheden als schoffelen, harken en vegen.  

Techniek

Leerlingen worden opgeleid voor het (veilig) werken in bijv. de houtbewerking of de fietsreparatie. Zo leren ze verschillende gereedschappen te gebruiken en eenvoudige technische handelingen zoals meten, zagen en timmeren.

Zorg en Welzijn

Leerlingen leren voor zichzelf en voor anderen te zorgen. Ze leren allerlei praktische vaardigheden die nodig zijn om gezond te leven in de woonsituatie thuis (begeleid of zelfstandig) of op een toekomstige werkplek.

Consumptieve Technieken

Leerlingen worden opgeleid voor een baan in de Horeca bijv. als assistent keuken of assistent bediening. Ze leren eenvoudige maaltijden klaar te maken en vaardigheden zoals wegen, schillen en snijden. 

Facilitaire Dienstverlening

Leerlingen leren allerlei schoonmaakvaardigheden zoals stofzuigen, dweilen, ramen lappen en strijken. Ook leren zij allerlei balievaardigheden als kopiëren, lamineren, verzorgen van koffie/thee en mailings versturen. 

LET OP:

De geplande open dagen en open lesmiddagen gaan vanwege de Corona maatregelen momenteel NIET door. U kunt uw kind wel aanmelden bij de gewenste locatie en/of een afspraak maken voor een individuele rondleiding.
Kijk voor actuele informatie op de Corona-pagina.