1. Home
  2.  | 
  3. VSO
  4.  | 
  5. Branches
  6.  | Op Noord

Op Noord

Branches

Leerlingen volgen praktijklessen in een branche. Tijdens deze lessen leren de leerlingen vakspecifieke vaardigheden én algemene vaardigheden die op elke werkplek of thuis van pas komen. Naast de lessen op school worden er ook activiteiten buiten school georganiseerd om ‘levensechte’ ervaringen op te doen. Zo kunnen leerlingen voor Consumptieve Technieken een maaltijd verzorgen voor het nabijgelegen verzorgingshuis.

Op deze wijze bereiden wij de leerlingen voor om in een bedrijf te gaan werken, op een arbeidsmatige dagbesteding en op een zo zelfstandig mogelijk bestaan in de maatschappij.

Op onze school onderscheiden we onderstaande branches.

Facilitaire dienst­verlening en Zorg

Leerlingen leren voor zichzelf en anderen te zorgen. Zij leren allerlei schoonmaakvaardigheden zoals stofzuigen en moppen. Ook leren zij een helpende hand te bieden bij andere ondersteunende diensten.

Groen

Leerlingen worden opgeleid voor het werken in de groenvoorziening en het verrichten van tuinonderhoud. Zo leren ze bomen en planten te verzorgen, gereedschappen te gebruiken en vaardigheden als schoffelen, harken en vegen.  

Techniek

Leerlingen worden opgeleid voor het (veilig) werken in bijv. de houtbewerking of de fietsreparatie. Zo leren ze verschillende gereedschappen te gebruiken en eenvoudige technische handelingen zoals meten, zagen en timmeren.

Consumptieve Technieken

Leerlingen worden opgeleid voor een baan in de Horeca bijv. als assistent keuken of assistent bediening. Ze leren eenvoudige maaltijden klaar te maken en vaardigheden zoals wegen, schillen en snijden. 

Zedemo

Tijdens de lessen Zedemo oefenen leerlingen werknemersvaardigheden (en de motoriek), oog-handcoördinatie-bewegingen en werken met een planning/opdracht.

We kijken goed naar de leerlingen. Wat kunnen zij aan? Waar beleven zij plezier aan?