1. Home
  2.  | 
  3. Scholen
  4.  | 
  5. Op Noord
  6.  | Nieuws

Overzicht nieuws Op Noord

Lunchcafé

8 oktober 2020

Vanwege de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus blijft het lunchcafé in 2020 gesloten. Verdere informatie volgt.

Dringend advies mondkapjes

6 oktober 2020

Op scholen van CVO Accent dragen we zo veel mogelijk een mond/neusmasker (mondkapjes) in de gangen en aula van de school. Dit dringende advies geven we om iedereen ervan bewust te maken dat we sámen ervoor kunnen zorgen dat het virus zich minder snel verspreidt. In de klas hoeft je mondkapje niet op, behalve bij sommige praktijkvakken. Op Accent gaan we ook sámen tegen Corona!

Algemene informatieavond

7 september 2020

In verband met de wettelijke verplichtingen met betrekking tot de maatregelen tegen het bestrijden van het Coronavirus zal de gezamenlijke algemene infoavond van 28 september om 19.00-21.00 uur niet doorgaan omdat 1,5 meter regel niet gehandhaafd kan worden.

Schoolverlaters 2020

9 juli 2020

Afgelopen dinsdag 7 juli hebben 6 leerlingen afscheid genomen van onze school. Ze hebben allemaal een mooie werkplek gevonden. Vanwege Corona kon dit niet op de manier gevierd worden zoals we gewend zijn. Gelukkig konden we de leerlingen met een hoop creativiteit toch nog in style afscheid laten nemen.

Schoolkamp uitgesteld

22 maart 2020

Zoals u weet staat het kamp van onze school gepland op 16 en 17 april. Omdat er op dit moment veel onzekerheden en onduidelijkheden zijn omtrent de situatie waar we nu met Nederland in zitten hebben wij besloten het kamp op deze data niet door te laten gaan.

Disco en informatieavond gaan niet door!

15 maart 2020

In verband met de extra maatregelen om verspreiding van het Corona virus tegen te gaan, gaan disco en  de informatieavond van woensdag 18 maart helaas NIET door!

Accent VSO Op Noord heeft een gouden Schoolkantine Schaal

10 maart 2020

Accent VSO Op Noord heeft onlangs een gouden Schoolkantine Schaal 2019 – 2020 van het Voedingscentrum verdiend. De Schaal is de bekroning op het harde werk voor de gezondere inrichting van de schoolkantine.

Branche Facilitair

14 februari 2020

We hebben vorige week een kijkje genomen in het magazijn van Revelz in Bergschenhoek. De leerlingen waren onder de indruk van al die pakketten.

Leerjaar 5-6 is naar de SKVR geweest

9 februari 2020

Brassband spelen! Oefenen op de trompet en de drums. Iedereen heeft genoten en de leerlingen letten supergoed op, zodat er inderdaad muziek uit de trompetten kwam en er tegelijk ritmes konden worden geslagen op de drums.

Wat kun je doen in je vrije tijd?

4 februari 2020

Dit cursusjaar houden we ons op woensdag bezig met wat je kunt doen in je vrije tijd. Graag willen wij alle leerlingen handreikingen doen hoe je je vrije tijd goed kunt invullen. We bieden ze een aantal activiteiten aan, waaruit ze kunnen kiezen voor gedurende een periode.

Consumptieve techniek

3 februari 2020

Op Accent VSO Op Noord krijgen leerlingen alle kans om talent voor horeca te ontdekken en te ontwikkelen. Onder begeleiding van ervaren vakdocenten worden de leerlingen in de Branche Consumptieve Techniek klaargestoomd voor een baan in de horeca.

Lunchcafé ‘Op Smaak’

28 januari 2020

Leerlingen leren zoveel mogelijk in verschillende arbeidssituaties. Daarom zijn wij met  lunchcafé ‘Op Smaak’ gestart waar we onze gasten zoals ouders, familie en buurtgenoten ontvangen. In ons lunchcafé kun je heel goed leren om echte klanten te bedienen en nog veel meer wat er bij een lunchcafé komt kijken.

Fietstechniek

28 januari 2020

Leuk nieuws: Op dit moment krijgt onze schuur een metamorfose. We gaan daar zeer binnenkort fietstechniek (onderdeel van de branche techniek) geven.

Openingsdagen voor ons lunchcafé Op Smaak

12 december 2019

We zijn geopend van 13.30-16.00. Voor meer informatie en reserveringen kunt u terecht op onze Facebook pagina: Op Smaak lunchcafé. Heeft u geen Facebook en wilt u wel gezellig komen lunchen dan kunt u mailen naar t.vandoodewaard@accent-vso.nl.

opening van lunchcafé “Op Smaak”

18 november 2019

Op donderdag 31 oktober was de feestelijke officiële opening van lunchcafé “Op Smaak” van Accent VSO Op Noord. Wethouder S. Kasmi van Onderwijs opende het lunchcafé van Accent VSO Op Noord en onthulde de naam ervan samen met een leerling van de school.

Natuurhistorisch museum

5 november 2019

Op 4 november zijn de klassen 1.1 en 1.2 naar het Natuurhistorisch museum geweest voor een les. We hebben geleerd hoe ze in het museum dieren bewaren en we hebben veel verschillende dieren gezien. Soms mochten we ook zelfs dieren aanraken. Na de les mochten we zelf door het museum lopen om de collectie te bekijken. 

Feestelijke opening van het nieuwe schooljaar

16 september 2019

Op maandagmiddag 16 september hebben wij een feestelijke opening gehad van het nieuwe schooljaar. We proosten op het nieuwe schooljaar en op de nieuwe gezichten in de school.

Sportieve afsluiting op het strand

23 juli 2019

Op donderdag 18 juli gingen we met de hele school naar het strand. De dag stond in het teken van sport en spel.

Dagje naar het strand van Hoek van Holland

22 juli 2019

Donderdag 18 juli zijn wij als afsluiter van het schooljaar met de gehele school het strand van Hoek van Holland vereerd met een bezoek! Allereerst stond er een strandwandeling op het programma, hierna spelletjes en als uitsmijter mocht er gezwommen worden.

School is donderdag 4 juli gesloten

2 juli 2019

Vanwege afsluiting van het water is de school (VSO Op Noord) donderdag 4 juli gesloten.

Leerlingen van klas 3A/B zijn op excursie geweest naar….ROTTERDAM!!

24 juni 2019

Tja, ze wisten niet zo veel van de stad, dus daar hebben ze les over gekregen. Ze hebben allerlei gebouwen op internet zelf opgezocht en de afbeeldingen uitgeprint en nu zijn we er een aantal gaan bekijken. Ook zijn we in de kerk van juf Heleen geweest.

Kinderoefentherapie op school door In Balans Oefentherapie

19 juni 2019

Onze school heeft een samenwerkingsverband met In Balans Oefentherapie, waarbij de therapeut een ruimte binnen de school gebruikt. Leerlingen die een motorische zorgvraag hebben kunnen aangemeld worden bij de kinderoefentherapeut.

In style afscheid nemen van onze schoolverlaters

18 juni 2019

Op 9 juli nemen wij in style afscheid van onze leerlingen die van school gaan. De uitnodigingen zijn inmiddels de deur uit! Het zal een mooie avond worden.

Horeca stage bij Appel restaurant Garden in het Erasmus MC

13 juni 2019

Twee leerlingen die kippenvel krijgen op de eerste dag van een nieuwe stageplek en zichzelf er al zien werken. Hoe mooi is dat. Dan weet je dat die plek een hele mooie stagelocatie is!! Vorige week gestart bij Appel restaurant Garden in het Erasmus MC, nu al zin in dag 2!

Zeilen met stichting PLONS op de Kralingse plas

17 mei 2019

Vorige week zijn de groepen 3 A/B en 2C als eerste gaan zeilen op de Kralingse plas. Het was heerlijk weer en de leerlingen en zeker ook de begeleiders hebben genoten van deze dag.

Opleiding tot Barista

16 mei 2019

Er zijn 2 collega’s begonnen met een opleiding tot Barista. De bedoeling is dat zij vanaf het nieuwe schooljaar leerlingen op gaan leiden tot junior-barista. Wij doen dit in samenwerking met VSO Herenwaard en de Rotterdamse koffie.

Accent op Noord vaart mee met Plons

2 april 2019

Stichting Plons heeft als doel het samenbrengen van mensen met én zonder beperking in een zeilboot om op deze manier hen een zinvolle vrijetijdsbeleving te bezorgen.

Joods kindermonument

2 april 2019

Vandaag hebben we bloemen gelegd bij de namen van “onze” kinderen bij het Joodse kindermonument aan de Stieltjesstraat. Een leerling heeft er een mooie brief bij geschreven.

Project over Joodse kinderen

28 maart 2019

We hebben les over de tweede wereldoorlog en leren over de Jodenvervolging. We zijn op zoek gegaan in de buurt van school naar huizen waar Joodse mensen hebben gewoond en waaruit ze weggevoerd zijn. Het is indrukwekkend om voor de huizen te staan…

Marinierskapel

28 maart 2019

Dinsdag 26 maart zijn de leerlingen van 2A en 3AB naar de De Doelen geweest voor de tweejaarlijkse voorstelling van de Marinierskapel. Op vrijdag 22 maart hebben zij eerst een voorbereidende les gehad van Arjan, een van de mariniers van de ritmesectie.

Dick Everts benoemd tot Vestigingsdirecteur van Accent VSO Op Noord

14 februari 2019

Met groot genoegen kunnen wij u via deze weg mededelen dat Dick Everts, de huidige vestigingsdirecteur van Accent Capelle, met ingang van 1 maart 2019 is benoemd tot Vestigingsdirecteur van Accent VSO Op Noord.

Een mooie start van VSO op Noord

11 februari 2019

Na de kerstvakantie zijn we op maandag 7 januari gestart onder de vlag van CVO Accent en zijn er diverse activiteiten uitgevoerd om de school waar mogelijk te verbeteren. Lees er meer over in onze nieuwsbrief!

Studiedag 4 maart 2019

30 december 2018

Beide VSO-locaties Op Noord en Op Zuid hebben op 4 maart een studiedag gepland voor het team. De scholen zijn die dag gesloten en alle leerlingen zijn vrij.

Kom 22 januari naar onze open dag!

4 december 2018

Kom tijdens onze open dag op 22 januari eens kijken en ervaren hoe het is om leerling op onze school te zijn.

AJ Schreuder en De Regenboog gaan fuseren met CVO Accent

7 november 2018

Op 1 januari 2019 gaan de VSO-scholen De Regenboog en AJ Schreuder fuseren met onderwijsgroep CVO Accent. Beide scholen krijgen daarom een nieuwe naam en een nieuw logo.