1. Home
  2.  | 
  3. Op Noord
  4.  | Technieklessen

Technieklessen

22 februari 2022

Wat gaaf! Leerlingen maken hun eigen werkbank op Boerderij Het Lansingerland. Om houtproducten te kunnen maken op boerderij Lansingerland mogen wij in de stal onze eigen werkruimte inrichten. Leerlingen hebben van balken en oude deuren een mooie werkbank gemaakt. Nu zijn we nog bezig met het maken van een ophangsysteem voor onze gereedschappen. Dit project is bijna klaar en dan kunnen starten met het maken van allerlei producten. Hieronder zie je twee bikkels die staan te klussen in de koude stal!

Branche 2de jaars
In de branche 2de jaars techniek zijn we bezig met het oefenen een spijker recht in het hout te slaan. Om veelvuldig te kunnen timmeren maken de leerlingen hun eigen ’flipperkast’. Maar wat is dat eigenlijk? Dit gedateerde spel kennen veel leerlingen niet dus er moest een filmpje over flipperkasten aan te pas komen. Na het filmpje begrepen de leerlingen pas wat een flipperkast is. Hieronder zie je twee trotse leerlingen met hun werkstuk.

Branche 1ste jaars
In de branche 1ste jaar krijgen de leerlingen les in houtbewerking en fietstechniek. Met houtbewerking oefenen de leerlingen hoe te zagen met een figuurzaag en een werkstuk vast te klemmen met een lijmklem. Tijdens fietstechniek leren de leerlingen een fietsband op te pompen. Ook leren zij een batterij van een fietslamp te vervangen en hoe je een zadel hoger of lager kan zetten.

Technieklessen CT groep
De CT groep krijgt les in houtbewerking. Deze lessen zijn er zelfredzaamheid gericht. Na een periode te hebben getimmerd zijn leerlingen nu aan het oefenen met schroeven met een handschroevendraaier. Ook mogen de leerlingen centreren met een priem. Om het schroeven te kunnen oefenen maken leerlingen hun eigen dino. Hieronder wat voorbeelden van werkstukken.