1. Home
  2.  | 
  3. Op Zuid
  4.  | Nationale boomfeestdag

Nationale boomfeestdag

13 maart 2019

Op woensdag 13 maart heeft onze school meegedaan met de nationale boomfeestdag 2019 met als thema: “voor ieder kind een boom”.

In de ochtend zijn we met een busje van de gemeente Rotterdam naar de Rekerdijk gereden, in de wijk Groot IJsselmonde, om 3 berkenbomen te planten. Het planten van de bomen werd feestelijk geopend door Ingeborg Berger, programmamanager van Rotterdam Circulair.

De bomen stonden al op de goede plek, maar er moest nog wel aarde bij geschept worden. Een mooie taak voor onze leerlingen. Daarna hebben de leerlingen wormen aan de voet van de bomen gezet, wat helpt om de bodem luchtig te houden.

Er is gekozen voor berkenbomen, omdat de gemeente Rotterdam de takken van deze bomen gebruiken voor bezems. Verderop in het parkje worden de versleten takkenbezems weer gebruikt voor een natuurlijke haag. Dit past in het plan van Rotterdam Circulair  waarin het streven is om Rotterdam in de toekomst geheel  afvalvrij te maken. Hier kunt u er meer over lezen.

De leerlingen hebben een leuke en leerzame ochtend gehad, het was gelukkig droog en ze zijn naar huis gegaan met een bewijs van deelname aan de nationale boomfeestdag 2019. Het bewijs dat onze leerlingen deze klus hebben geklaard staat ook met een bordje bij de bomen.