1. Home
  2.  | 
  3. Op Zuid
  4.  | Op Zuid doet mee aan EU-Schoolfruit- en groenteprogramma

Op Zuid doet mee aan EU-Schoolfruit- en groenteprogramma

19 november 2020

Vanaf 9 november j.l. t/m 16 april 2021 krijgt Accent VSO op Zuid 20 weken lang op dinsdag gratis groente en fruit voor de hele school geleverd.

Leerlingen van de vakgroep Consumptieve Techniek verzorgen elke week de verdeling in de verschillende klassen. Naast het heerlijke fruit en groente dat geleverd wordt krijgen de leerlingen in alle klassen wekelijks uitleg over gezonde voeding en de belangrijkheid van het dagelijks eten van voldoende fruit en groente.

De groente- en fruitlevering die onze leerlingen krijgen vanuit het EU-Schoolfruitprogramma is een aanvulling op de Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH). Met de groente- en fruitlevering van het EU-Schoolfruitprogramma (minimaal 70 gram per portie) maken onze leerlingen een goede start om deze ADH te halen!

Smaak is iets wat je kunt ontwikkelen. Door deelname aan het EU-Schoolfruit programma kunnen de leerlingen verschillende soorten fruit en groente proeven. Ook als leerlingen nog niet veel durven te proeven, doen ze in de klas lekker mee. Want in de praktijk blijkt: zien eten, doet eten.

Voor meer informatie https://www.euschoolfruit.nl