1. Home
  2.  | 
  3. Op Zuid
  4.  | Accent VSO Op Zuid is nu ook een Gezonde School

Accent VSO Op Zuid is nu ook een Gezonde School

10 februari 2021

We zijn hartstikke trots en blij, want Accent VSO Op Zuid heeft het vignet Gezonde School behaald! Met dit vignet laten wij zien dat onze school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen.

Gouden Kantineschaal sinds 2019

Onze school is al enkele jaren in het bezit van de gouden Kantineschaal van het Voedingscentrum, omdat we een gezonde schoolkantine hebben. We willen dat onze leerlingen gezonder leven, en daarom is het belangrijk dat zij ook op school gezond kunnen eten en drinken. Hier brengen de leerlingen immers een groot deel van hun tijd door. Ervaren dat gezond eten lekker en heel gewoon is, helpt hen een gezond eetpatroon te ontwikkelen.

Vignet Gezonde School behaald!

En we kunnen nu dus nóg trotser zijn, want we hebben ook het themacertificaat Gezonde School behaald. We mogen ons 3 jaar lang officieel Gezonde School noemen, omdat we aan alle eisen van zo’n gezonde school voldoen. Het voedingscentrum geeft het themacertificaat af aan scholen die zorgen voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én die aandacht hebben voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit draagt namelijk allemaal bij aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Bij het themacertificaat hoort ook een heus bordje, die we binnenkort op de gevel van de school gaan bevestigen. 

Meer informatie

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse ministeries en landelijke organisaties. Meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.